Dental Arayüz Fırçası Kullanımı

dental-arayuz-dis-fircasi

Arayüz fırçası kullanımı ağız bakımının çok önemli bir parçasıdır. Arayüz fırçaları diş fırçalarının ulaşamadığı kimi zaman da diş iplerinin dahi yetersiz kaldığı durumlarda çok iyi bir temizlik sağlarlar. Arayüz fırçası seçiminde arayüzde bir aralık mevcutsa bu aralıkta komşu dişlere temas ederek ancak sıkışıp zarar vermeyecek bir boyut tercih edilmelidir.
Arayüz fırçasının farklı kullanım alanları:
– Dişler arasında diş ipi ile temizlemenin yeterli olmadığı boşlıkların mevcut olması ve dişeti çekilmesine bağlı arayüzlerde yemek artığı biriminin sık olduğu boşluklarda.
– İmplantların özellikle boyun bölgeleri ve arayüzlerinin temizliğinde.
– Kron ve köprü gibi sabit protezlerin arayüz ve boyun bölgelerinin temizliğinde.
– Ortodonti tedavisi gören hastaların braketlerinin yan yüzlerinde, telin arkasında kalan, diş fırçası ile temizlenemeyen bölümlerinde.

Nasıl kullanılmalı:
– Dik açıyla hafif bir kuvvetle küçük titreşimlerle arayüze girmesi sağlanır ve komşu dişlere dayayarak geri çekerken yan yüzeylerin temizliği sağlanır.
– Ulaşılması zor bölgelerde arayüz fırçasının ucunu hafif kıvırarak bir büküm verebilirsiniz.
– Arayüz fırçası aralıklar için fazla büyükse, girmesi için zorlamayın; bu kırılmaya ve uzun vadede dişeti çekilmesine sebep olabilir. Uygun boyutlu bir arayüz fırçası alarak uygulamaya devam edin.
– Arayüz fırçaları bir kaç defa tekrar kullanılabilir, dikkatli kullanılmaları ve temizlenmeleri halinde bir kaç gün hizmet edebilmektedirler. Yıpranma ve eğilmeler belirginleştiğinde yeni bir arayüz fırçasına geçilmelidir.
– Kapaklı olan küçük arayüz fırçalarını yanınızda taşıyabilirsiniz.

PAYLAŞ

Paylaş:

Diger Makaleler:

disi ipi kullanimi

Diş İpi Kullanımı

Diş ipi kullanımı sırasında amaç; dişlerin yan yüzeylerindeki plağı mekanik olarak her aralıkta, ipi sırayla her iki yandaki dişe dayayarak, dişlerin yan yüzeylerini temizlemektir. Diş

Ankara’da Diş Hekimliği

Diş hekimleri, dişler, diş etleri, ağız boşluğu, ağız ve çevresindeki dokuların sağlığı ve tedavisine odaklanmış olan doktorlardır. Dolayısıyla, diş hekimliği, sadece dişlerden değil diş, dişeti

Ankara’da Diş Hekimliği ve Diş Tedavisi

Tüm bireyler, oral hijyenin sağlanması, sağlıklı bir ağza ve dişlere sahip olmak için diş hekimlerini düzenli olarak ziyaret etmelidirler. Yılda iki kez diş hekimine kontrol

dis estetigi nedir

Diş Estetiği Nedir?

Diş hekimliği ve diş tedavisi, bir çok alt kategoriyi bünyesinde barındırır. Diş estetiği de bunlardan biridir. Estetik diş hekimliği, hastanın dişlerini tedavi etmenin yanı sıra

favicon

Randevu Al